mandag 7. juni 2010

Året som gikk..



Skoleåret 2009/ 2010 er snart over, og i denne annledning skal jeg og Mali oppsummere litt av det vi har lært og hvilken inntrykk dette har gjort på oss.

Faget var ikke helt som vi hadd tenkt oss. Vi hadde sett for oss et fag hvor vi fokuserte mer på andres kulturer, men i stedet var det veldig mye begreper og teorier som vi ikke syntes hadde så mye med kultur å gjøre. Men det har også vært lærerikt.

Faget har fått oss til å se litt annerledes på ting, og fått oss til å legge merke til holdninger og oppførsel på en annen måte. For eksempel har vi blitt mer oppmerksomme på den ikke- verbale kommunikasjonen som kroppsspråk og de skjulte meningene i dette.

I faget har vi også brukt blogging og faktisk facebook også. Dette er noe nytt for oss, men også spennende og interessant, og vi syntes selv at det er artigere og levere lekser på en blogg enn det er å levere det på et kjedelig hvitt ark. Det har også vært lettere å følge med på hva en skal gjøre når en kun trenger å klikke seg inn på en blogg, og ikke logge inn på mange sider som til slutt ender opp på it’s learning.

Vi sitter igjen med masse begreper, der hvor noen er tydelige for oss, mens andre allerede begynner å gå i glemmeboken. Vi har fått en ny forståelse for andre kulturer, selv om vi ikke har gått i dybden på enkelte kulturer eller religioner har vi gjennomgått begreper og handlinger som er sentrale verden over. Vi har også lært oss en annen form for toleranse enn den vi hadde fra før.

Vi har hatt et veldig fint og spennende år, både med utfordringer og øvelser. Det har vært noen vanskelige situasjoner, så vel som lette, men vi har kommer oss igjennom alt og om to uker er vi ferdig og får (faktisk) karakterene.
Takk for i år!

Ingen kommentarer: